APO DAH JADI : Jutaan TErima Kasih Untuk Setiap Klik Geng Semua...Sebab jadi penghidup blog ni...Saya akan membalas blogwalking geng semua yang datang selagi mampu

Friday, 3 February 2012

WOW:Apabila Shah Rukh Khan Menyanyi Lagu Melayu


Iklan promo yang sering disiarkan di stesen televisyen tempatan selalunya agak membosankan, terlalu bersifat konvensional dan tidak kontemporari.

Ini berbeza jika kita melihat stesen televisyen asing…tak payah pergi jauh, Indonesia pun dah cukup.

Mereka cukup kreatif dalam menghasilkan promo sesebuah rancangan hinggakan penonton tak sabar untuk menyaksikan tayangan sesebuah program yang bakal ditayangkan.

Namun penulis ‘tabik spring’ kepada tenaga kerja TV3 yang berjaya menghasilkan sebuah promo menarik, yang boleh disifatkan satu pemikiran ‘di luar kotak’.

Ia cumalah promosi mengenai filem-filem Hindustan yang bakal ditayangkan di slot Panggung Sabtu dalam stesen TV mereka pada bulan Februari ini.

Yang menariknya, mereka menggunakan sebuah lagu popular sekitar 90-an nyanyian kumpulan Bumi Putra Rockers (BPR) berjudul Dari Sinar Mata untuk ‘menterjemahkan’ promo mereka itu.
Dengan menggunakan teknik suntingan, promo itu menunjukkan beberapa pelakon terkenal Hindustan seperti Datuk Shah Rukh Khan dan Raj Kapoor seolah-olah sedang menyanyikan lagu slow rock tersebut, lucu dan sungguh kreatif!

WOW:Apabila Shah Rukh Khan Menyanyi Lagu Melayu

mnh 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...