APO DAH JADI : Jutaan TErima Kasih Untuk Setiap Klik Geng Semua...Sebab jadi penghidup blog ni...Saya akan membalas blogwalking geng semua yang datang selagi mampu

Thursday, 26 April 2012

Entertainment: Hattan Bergelar DatukWith great power comes great responsibility”, satu kata-kata hikmah yang amat bersesuaian dengan tajuk artikel ini. Tahniah kami ucapkan kepada Hattan atau nama sebenarnya Mohd Sukri Shahabudin setelah dikurniakan Darjah Kebesaran Mahkota Pahang Peringkat Kedua, Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk.

Menurut Media Hiburan, Hattan yang popular dengan lagu ‘Rindu Bertandang Lagi’ menerima anugerah tersebut daripada Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah, di Balairung Seri Istana Abu Bakar, Pekan.

Hattan yang kini berusia 48 merupakan anak kelahiran Negeri Sembilan mempunyai 11 album solo yang diterbitkan sejak tahun 1987-2007 serta pernah membintangi beberapa filem seperti Selubung.

Antara anugerah yang beliau kecapi adalah melalui album Biso Bonar untuk Kulit Album Terbaik, Anugerah Industri Muzik ke-6.

Entertainment: Hattan Bergelar Datuk

ob

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...