APO DAH JADI : Jutaan TErima Kasih Untuk Setiap Klik Geng Semua...Sebab jadi penghidup blog ni...Saya akan membalas blogwalking geng semua yang datang selagi mampu

Wednesday, 19 October 2011

Wanita Makan 183 Kepak Ayam Dalam 12 Minit

WASHINGTON, Amerika Syarikat (AS) – Seorang wanita seberat 44 kilogram (kg) yang digelar Black Widow mengekalkan rekod dunia miliknya apabila dia memakan sebanyak 183 keping kepak ayam dalam masa cuma 12 minit.

Wanita berkenaan, Sonya Thomas yang telah menjuarai beberapa pertandingan memakan hot dog, memakan kepak ayam itu pada Festival Kepak Ayam Kebangsaan Buffalo di bandar raya New York, Ahad lalu.

Dia telah memakan 181 keping kepak ayam dalam masa yang sama semasa pertandingan berkenaan pada tahun lalu.

Walaupun memiliki ketinggian cuma 1.65 sentimeter dan berat 44kg, dia mencatat 38 rekod dalam pertandingan makan di dunia.

Thomas mendapat hadiah wang tunai AS$1,500 (RM4,477) kerana menjuarai pertandingan tahunan tersebut manakala naib johan menerima wang tunai AS$750 (RM2,238) dan tempat ketiga mendapat AS$300 (RM895).

Thomas, 43, yang merupakan seorang pengurus restoran makanan segera Burger King menerima gelaran Black Widow kerana kebolehannya menewaskan peserta lelaki dalam pertandingan makan. – Agensi

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...